Mediation

MediationHet is niet altijd verstandig om direct een advocaat in te schakelen. Wanneer u in een conflict bent verwikkeld met iemand in uw omgeving en u er samen niet uitkomt, is mediation een manier om uw conflict gezamenlijk op te lossen. Hoewel u bij ons terecht kunt voor gratis bemiddeling, achten wij het soms verstandig om u naar een professionele mediator door te verwijzen.

Bij mediation gaat u samen met de andere partij, onder begeleiding en met de hulp van een neutrale bemiddelaar, opzoek naar een oplossing van uw conflict. Die neutrale bemiddelaar wordt ook wel de mediator genoemd. Deze persoon is speciaal opgeleid om partijen, door middel van gezamenlijk overleg, tezamen naar een oplossing te brengen. Een mediator is onpartijdig en zal derhalve zelf geen oordeel over het conflict vellen.

Mediation heeft als voordeel dat het op vrijwel ieder conflict kan worden toegepast. De belangrijkste voorwaarde is dat alle partijen de bereidheid hebben om vrijwillig aan de mediation mee te werken.

Aanvullende informatie
Mocht u nog verdere vragen hebben over mediation dan kunt u altijd het inloopspreekuur bezoeken van Wetswinkel Landgraaf. Onze medewerkers helpen u graag verder.

  • Daarnaast kunt u meer informatie vinden over mediation in de brochure ‘Mediation naast rechtspraak’. In deze brochure kunt u tevens een zelftest terugvinden om te kijken of mediation in uw geval de juiste oplossing is;
  • Veel gestelde vragen over mediation kunt u terugvinden op de websites van de Rijksoverheid en van de Raad voor Rechtsbijstand.