Links

Op deze pagina treft u handige links naar websites van derden. De links openen in een nieuw venster/tabblad. 

Het Juridisch Loket

Net als bij Wetswinkel Landgraaf kunt u ook bij Het Juridisch Loket terecht voor gratis juridisch advies. Het Juridisch Loket helpt u gratis met juridische vragen. Dat gebeurt op een vertrouwelijke manier. U kunt het Juridisch Loket bereiken via hun landelijke telefoonnummer 0900-8020 (€ 0,10 p/m), op hun 30 vestigingen door het hele land of via de website.

De Rechtspraak

De officiële site van de rechterlijke organisatie in Nederland met algemene informatie over recht en een selectie van gerechtelijke uitspraken.

Raad voor Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen onder meer een bijdrage in de advocaatskosten kunnen krijgen. Iedereen in Nederland die mediation of rechtsbijstand nodig heeft en dit niet kan betalen, kan een deel van de kosten vergoed krijgen. De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand.

Nederlandse Orde van Advocaten

De Nederlandse Orde van Advocaten is de beroepsorganisatie van alle advocaten in Nederland. Hier vindt u algemene informatie over de advocaat, waar u die kan vinden, wat hij doet en niet hoort te doen.

Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen

Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) is gespecialiseerd in het innen van zowel partneralimentatie als kinderalimentatie. Op hun website vindt  u informatie over (internationale) alimentatie en ouderbijdragen. Wanneer u geen alimentatie hebt ontvangen, kunt u het LBIO inschakelen.  Het LBIO int voor u de alimentatie die u nog niet, of te laat ontvangen heeft. Voor de alimentatiegerechtigde worden er geen kosten in rekening gebracht.

Arbeidsrechter.nl

Hoewel iedere werknemer en werkgever dagelijks met arbeidsrecht te maken heeft, is het arbeidsrecht ook complex en veelomvattend. Daartoe heeft Arbeidsrechter.nl als eerste een complete en actuele site met informatie over arbeidsrecht opgezet, inclusief wetteksten.

ConsuWijzer

Bij ConsuWijzer kunt u als consument gratis informatie en advies krijgen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u problemen hebt met een bedrijf. U kunt dit melden bij ConsuWijzer. ConsuWijzer geeft u dan advies over hoe u dit kunt oplossen. Met dat advies weet u waar u recht op hebt en hoe u dat recht kunt halen.

Welsun

Bij Welsun kunt u terecht met uw maatschappelijke problemen, zoals eenzaamheidsbestrijding, huiselijk geweld, schoolverzuim, hangjongeren of verloedering van buurten en wijken. De enige voorwaarden om bij Welsun terecht te kunnen, zijn dat u in Landgraaf woont en dat u actief meewerkt aan de oplossing van uw probleem. De dienstverlening van Welsun is kosteloos.

Gemeente Landgraaf

Bij Gemeente Landgraaf kunt u onder andere terecht voor het aanvragen van vergunningen (bijvoorbeeld een kapvergunning), subsidies, algemene en bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand is een uitkering waarmee u extra of hoge kosten kunt betalen, zoals kosten voor fysiotherapie, rechtsbijstand of huur.