Bemiddeling

bemiddelingHeeft u een juridisch conflict met iemand in uw omgeving? Wetswinkel Landgraaf biedt u de gratis mogelijkheid om – met de hulp van neutrale conflictbemiddelaars – het conflict zelf op te lossen.

Het doel van bemiddeling is gezamenlijk tot een oplossing te komen waar zowel u als uw wederpartij het mee eens kunnen zijn. De kans dat u na afloop van bemiddeling volledig uw ‘zin’ heeft gekregen, is dan ook klein. Alleen met die wetenschap en de bereidheid om water bij de wijn te doen, kunt u terecht bij Wetswinkel Landgraaf. Indien u (en uw wederpartij) het spreekuur bezoeken, kunnen medewerkers met u bespreken of uw zaak zich leent voor bemiddeling en een datum en tijdstip hiervoor met u afspreken. Als u eenmaal als cliënt bij Wetswinkel Landgraaf bent aangesloten, kan Wetswinkel Landgraaf in diezelfde kwestie niet meer bemiddelen.

De medewerkers van Wetswinkel Landgraaf zijn geen professionele bemiddelaars en zijn dan ook niet aangesloten bij Stichting Nederlands Mediation Instituut. Een professionele bemiddelaar (of mediator) kost u echter al gauw een hoop geld. Indien u een conflict heeft met personen uit uw buurt dat niet van juridische aard is kunt u ook terecht bij Buurtbemiddeling Landgraaf